Crònica de l’acte inaugural: Arenys de Munt Capital de la Sardana 2013

El dia va clarejar radiant, tal vegada el sol volgués participar en un dia molt especial per a la Sardana i per a Arenys de Munt. Era el dia escollit perquè l’esmenta’t municipi, el primer en fer un referèndum per a la independència de Catalunya, fos anomenat primera capital de la sardana. Un gran dia i un gran esdeveniment tant pels sardanistes com pel propi municipi del Maresme.

A la una del mig dia, aplegades les autoritats i els convidats a l’esdeveniment just al davant de l’ajuntament, el president de les agrupacions sardanistes procedí a llegir un text curt però clar i molt important: per unanimitat s’havia escollit Arenys de Munt com a primera capital de la sardana 2013, que gaudirà d’aquest privilegi fins l’any vinent en el que traspassarà l’emblemàtica torxa sardanística a la ciutat de Barcelona. Després de l’anomena-me’n es lliurà al senyor alcalde Josep Manel Xinenis la bandera de la capital de la sardana que fou hissada al pal que la mantindrà dreta i orgullosa durant tot l’any. A continuació es procedí, en mig dels aplaudiments dels convidats a la descoberta de la placa commemorativa que ja llueix de dret a llei just a la porta de l’ajuntament d’Arenys de Munt.

Aquesta part protocol·lària dels actes fou seguida a la plaça de l’església, curulla de gent, on la cobla la Principal de la Bisbal estava en plena activitat fent que els nombrosos dansaires vinguts d’arreu ballessin els curts i llargs de cada sardana amb alegria i emoció continguda. Un parlament de Lola Busquets que donava pas a la interpretació i a l’estrena d’una sardana composta per a la ocasió pel Mestre Toni Masbou anomenada “l’estelada” fou el prolegomen dels parlaments dirigits a tots els sardanistes i públic en general. Però el temps, sempre imprevisible, tenia prepara una mala passada i el sol donà pas a una nuvolada que deixà la seva empresta en forma d’un xàfec important que desvirtuà un xic tant els propis parlaments com el dinar popular que estava previst fer a continuació.

Però el fet ja era immutable: Arenys de Munt és oficialment la primera capital de la sardana. Enhorabona a tots els arenyencs i als que ho han fet possible.

Arenys de Munt Capital de la Sardana
Ramon Navarro

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Ir arriba